سازمان نوسازی شهر تهران چند سالی است امکانات و مقدورات خود را برای اطلاعرسانی در خصوص مزایای مشارکت در طرحهای تجمیعی به کار گرفته و مشوقهای متنوعی برای داوطلبان در این زمینه تدارک دیده است...
1396/03/24
سازمان نوسازی شهر تهران چند سالی است امکانات و مقدورات خود را برای اطلاعرسانی در خصوص مزایای مشارکت در طرحهای تجمیعی به کار گرفته و مشوقهای متنوعی برای داوطلبان در این زمینه تدارک دیده است. حالا از این سازمان خبر میرسد تلاشهای صورت گرفته با رشد امیدوارکننده صدور پروانههای تجمیعی در بافت فرسوده محلههای شهر طی سال همراه بوده است.
مشوقهایی برای جلب همراهی
«عبادالله فتحاللهی» مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران درباره تسهیلات ویژه ساختوساز در نظرگرفته شده برای مشارکت در طرحهای تجمیعی میگوید: «مشوقهای متنوعی در صدور جواز برای عوارض، تراکم، صدور پایان کار و تشریفات اداری برای طرحهای تجمیعی در نظر گرفته شده است. وام نوسازی هم از دیگر تسهیلات ویژه برای شرکتکنندگان در طرحهای تجمیعی است. سال گذشته 70 میلیون تومان وام قرضالحسنه برای امر نوسازی بافت فرسوده در تهران مصوب شد که این وام مربوط به تسهیلات را دولت و شهرداری تقبل میکنند. علاوه بر این، هزینه مهندس ناظر هم در این طرحها حذف شده است که 50درصد این هزینه توسط شهرداری و 50درصد بقیه از طریق طرح پرداخت میشود.»
جهش 64درصدی، نتیجه بستههای تشویقی
«طی 5سال گذشته روند ساختوساز در تهران منفی بود ولی از سال 1395 به بعد با اعطای تسهیلات و مشوقها، ساختوساز 6درصد رشد پیدا کرد. چون با این شیوه حدود 30درصد هزینه ساخت به نفع مالکان کاهش مییابد. اینها نشانگر این است که همکاری مردم و مسئولان مشوقی در رشد و سازندگی است و اگر با همین روند پیش برویم تا پایان سال 40درصد رشد ساختوساز در بافت فرسوده خواهیم داشت. مشکل عمده نوسازی در سالهای گذشته این بود که دولت اعتبارات لازم مربوط به روان شدن اعطای تسهیلات را در اختیار بانکها قرار نداده بود که خوشبختانه طبق برنامهریزیهای دولت محترم قرار شده حدود هزار میلیارد تومان به همین منظور از محل مسکن مهر در اختیار بانکهای عامل قرار گیرد.» دبیر ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران با اشاره به دستاوردهای اجرای بسته تشویقی نوسازی از افزایش91/7 درصدی صدور پروانههای تجمیعی در بافتهای فرسوده طی فروردین و اردیبهشت ماه امسال خبر میدهد و میافزاید: «تعداد پروانههای صادره در بافتهای فرسود در فروردین و اردیبهشت ماه سال1396 در مقایسه با ماههای مشابه در سال گذشته 64/7 درصد (نقطه به نقطه) رشد داشته است. این در حالی است کهدرصد رشد تعداد پروانههای صادره در خارج از بافت فرسوده در همین بازه زمانی منفی 1/3 درصد بود.»
همه راهها به دفاتر نوسازی ختم میشود
هر شهروند میتواند با مراجعه به دفتر نوسازی محله، شماره پلاک منزل خود را وارد سیستم اتوماسیون کند تا بتواند از استاندارد یا فرسوده بودن ساختمان خود مطلع شود. 49 دفتر خدمات نوسازی در 149 محله فرسوده شهر تهران آماده ارائه خدمات رایگان از جمله مشاوره نحوه تجمیع، تنظیم تفاهمنامه، تشکیل پرونده وام، دریافت دستور نقشه، انعقاد قرارداد مشارکت، دریافت پروانه ساختمانی، طراحی نما، برگزاری دورههای آموزشی مرتبط با نوسازی و... به ساکنان بافتهای فرسوده است.
دفاتر نوسازی منطقه ما:
ـ نواحی یک و 3: میدان قزوین، خیابان قزوین، خیابان مخصوص، نبش خیابان یونان، پلاک 131، طبقه دوم، واحد8 ـ تلفن: 55421008
ـ ناحیه2:میدان منیریه، خیابان معیری، پلاک 72، طبقه دوم ـ تلفن: 55488263
ـ ناحیه4:کارگر جنوبی، بین میدان رازی و راهآهن، بعد از خیابان زربافیان، نبش کوچه وزیری، پلاک 70 ـ تلفن: 55648723