در هر محلهای، گوشها و چشمهایی هست که میتوانند ریزترین وقایع آن محله را برایمان توصیف کنند و شرح دهند. شورایاران و معتمدان محله جزو این دستهاند. در این صفحه، سراغ این قشر رفتیم تا جالبترین وقایع محله را از زبان آنها بشنویم. البته این شماره کمی کلی ولی کماکان خواندنی است؛ اما از شمارههای بعدتر، سراغ وقایع جزئیتر و ریزتر خواهیم رفت. موضوعاتی که از قول شورایاران گفتنی و شنیدنی است....
1395/10/14
در هر محلهای، گوشها و چشمهایی هست که میتوانند ریزترین وقایع آن محله را برایمان توصیف کنند و شرح دهند. شورایاران و معتمدان محله جزو این دستهاند. در این صفحه، سراغ این قشر رفتیم تا جالبترین وقایع محله را از زبان آنها بشنویم. البته این شماره کمی کلی ولی کماکان خواندنی است؛ اما از شمارههای بعدتر، سراغ وقایع جزئیتر و ریزتر خواهیم رفت. موضوعاتی که از قول شورایاران گفتنی و شنیدنی است.
مجید استیری/ دبیر شورایاری
برگزاری جلسههای مشاوره
«مجید استیری» دبیر شورایاری محله میگوید: «مردم محلهها عموماً از توان مالی کافی برای گذران زندگی برخوردار هستند اما بااینوجود حدود 10 خانوار را شناسایی کردیم و به آنها در مواقع لازم کمک میکنیم. یکی از این کمکها تهیه بستههای آجیل و میوه و شیرینی برای آنها به مناسب شب یلدا بود. این بستهها را در موعد مقرر به منازلشان رساندیم تا آنها را در شادی دیگر اهالی محله شریک کرده باشیم. فراخوانی هم دادیم و اعلام کردیم که اگر کسی در تأمین وسایل گرمایشی مشکل دارد یا اهالی کسی را با این شرایط میشناسند معرفی کنند تا ما کمکهای لازم را در نظر بگیریم.» استیری از دیگر کارهای شاخص شورایاری محله از جلساتی یاد میکند که مستمر هر هفته برگزار میشود: «چند سال است که هر جمعهشب در مسجد بهشتی مجالسی برگزار میشود با محوریت مسائل و مشکلات خانه و خانواده که ضمن آموزش مشاورههای لازم را نیز به اهالی میدهیم. استاد این مجالس جناب برمایی هستند. خوشبختانه این مراسم با استقبال قابلتوجهی از سوی اهالی مواجه شده است.»
اصغر میرعمادی/ دبیر شورایاری
ازدواج آسان در سرای محله چهارصددستگاه
«اصغر میرعمادی» دبیر شورایاری محله چهارصددستگاه درباره دستگیری از نیازمندان محله میگوید: «سال گذشته چند مورد جهیزیه تهیه کردیم برای دختران نیازمند. به دنبال آن به این فکر افتادیم که برخی در امر ازدواج تنها با مشکل جهیزیه مواجه نیستند بلکه با خود مسئله جشن نیز درگیر هستند. بنابراین تصمیم گرفتیم که امکان برگزاری مراسم ازدواج آسانی را هم فراهم کنیم. به اهالی سپردیم که اگر زوجی را سراغ دارند معرفی کنند که مدتی پیش یک زوج را شناسایی کردیم. در خلال تدارک جشن بانوان فعال در سرای محله چنان اشتیاقی نشان میدادند و چنان بیریا برای برپایی جشنی درخور تلاش میکردند که ما را هم به وجد آورده بودند. سالن آمفیتئاتر و بخشی از حیاط مجموعه را برای مراسم در نظر گرفتیم و از ۲۰۰ نفر مهمان پذیرایی کردیم. البته تدارک ماشین گلزده و آرایشگاه و تمام موارد لازم را هم خواهران دیدند. برای شام نیز در طبقه بالا میزی چیدیم و سعی کردیم چیزی برای این زوج عزیز کم نگذاریم. به شکر خدا اکنون هم در منزل خود به خوشی زندگی میکنند. به اهالی سپردهایم اگر مورد دیگری بود اطلاع دهند.»
جواد بورچی/ دبیر شورایاری:
برای نیازمندان کار مناسب پیدا میکنیم
«جواد بورچی» دبیر شورایاری محله جوادیه درباره مشکلات محله اینچنین میگوید: «بافت محله ما را افرادی با سطح درآمد متوسط رو به پایین تشکیل میدهد و افراد نیازمند نیز در بین آنها بسیار است. سعی کردهام در این میان برخی را شناسایی کنیم. اکنون حدود 20 خانوار را تحت پوشش داریم که در حد وسعمان کمکشان میکنیم. این کمکها شامل بستههای غذایی یا مبلغی کمک نقدی ماهانه است. برخی را هم مانند زنان بیسرپرست یا بدسرپرست یا فرزندانشان در سرای محله یا نزد کارآفرینان معتمد مشغول به کار کردهایم. گاهی گزارش درباره افراد معتاد داریم که با هزینه خودمان آنها را به کمپ منتقل میکنیم و بعد از رهایی ازبند اعتیاد تحت پوشش و حمایت میگیریم. یک برنامه دورهمی نیز در نظر گرفتهایم برای افراد مسن. از آنجاکه متوسط سن اهالی ما بالاست در این مجالس برای آنها تولد میگیریم و همه افراد کهنسال محله در سرای محله جمع میشوند. هدیه و کیک هم تهیه میکنیم. همین هفته پیش جشن تولد یکی از آنها بود. البته این جلسات دور همی به شکل منظم برگزار میشود. به مناسبت روز میلاد حضرت رسول(ص) نیز جشنی برپا شد که در آن میزبان ۲۰۰ نفر از اهالی بودیم.»
غلامرضا قربانفر/ دبیر شورایاری
دعوا بر سر نصب دستگاه خودپرداز
اهالی در محله دلگشا با کمبود دستگاه خودپرداز مواجه بودند. چیزی که این سالها از ارکان اصلی زندگی مدرن محسوب میشود. با مشورت و پیشنهاد سرای محله و شورایاری، یکی از ساکنان که صاحب سوپرمارکتی در ابتدای کوچه نظرآهاری بود تصمیم میگیرد که بخشی از مغازهاش را برای نصب دستگاه در اختیار بانک قرار دهد. اما در ارتباط با این موضوع با یکی از همسایگان به اختلاف جدی برمیخورد. «غلامرضا قربانفر» دبیر شورایاری محله در این رابطه توضیح میدهد: «مالک سوپرمارکت ساکن یکی از طبقاتی بود که مغازه زیر آن قرار داشت. اما طبقات دیگر مالکان دیگری داشت و برای کار گذاشتن مودم روی بام ساختمان با نارضایتی یکی از این مالکان مواجه شدیم. ایشان گمان میکردند که این دستگاه و تجمع کنار آن دردسر ایجاد میکند و به دلیل احتمال دزدی از نظر امنیتی مشکلاتی را به دنبال خواهد داشت. اختلاف این 2 مالک بالا گرفت اما با دخالت بهموقع و اطمینان دادن به مالک معترض که در صورت ایجاد هرگونه مشکلی دستگاه از محل برداشته میشود رضایت ایشان کسب شد. اکنون یک ماه است که اهالی قادر به استفاده از دستگاه هستند.»