چه حسی بهتر از اینکه در 20سالگی خیرت به خلق خدا برسد و بتوانی گرهای از مشکلاتشان باز کنی؟ چه حسی بهتر از اینکه وقتی کارنامه زندگیات را در 20سالگی مرور میکنی...
1396/03/29
چه حسی بهتر از اینکه در 20سالگی خیرت به خلق خدا برسد و بتوانی گرهای از مشکلاتشان باز کنی؟ چه حسی بهتر از اینکه وقتی کارنامه زندگیات را در 20سالگی مرور میکنی از مفید بودن برای مردم شهر و محلهات لذت ببری؟ خواهران رئیسی هر روز و هر روز طعم شیرین خیرخواهی را تجربه میکنند و در اوج جوانی، این مسئولیتپذیری اجتماعی کامشان را آنقدر شیرین کرده که انرژیشان برای ادامه راه چندین برابر شده است. چند سال قبل و در روزهای نوجوانی وقتی تصمیم گرفتند برای گذراندن اوقات فراغتشان آستین همت بالا بزنند فکر نمیکردند آن آستین بالا زدن مسیر زندگیشان را اینقدر تغییر میدهد. حالا خواهران «رئیسی» در بیشتر رشتههای هنری دستی بر آتش دارند و برای بسیاری از خانمهای سرپرست خانوار اشتغالزایی کردهاند.
تابستان 3سال قبل بود که تصمیم گرفتند برای گذراندن اوقات فراغت سراغ کلاسهای هنری بروند و آموزش ببینند. هدفشان فقط و فقط سرگرم شدن بود و دغدغهای جز این نداشتند. یادگیری پتینه که تمام میشد سراغ کلاس شمعسازی میرفتند و در شمعسازی که خبره میشدند در دورههای ساخت زیورآلات شرکت میکردند و بعد از یک سال چشم که باز کردند دیدند هنرهای زیادی یاد گرفته و برای خودشان برو بیایی پیدا کردهاند. در چشم بر هم زدنی دستبند بدلی درست میکردند و شمعهایشان طوری زینت بخش خانه خودشان و فامیل شده بود که نامشان را هم بر سر زبان همه انداخته بود. «زهرا رئیسی» میگوید: «بعد از مدتی احساس کردم آنقدر در این چند رشته هنری مهارت پیدا کردم که میتوانم هنرجو داشته باشم و به افراد دیگر آموزش دهم.» « ریحانه رئیسی» هم به این گفتوگوی 2 نفره اضافه میشود و میگوید: «هردو کلاسهای آموزشی برگزار کردیم و هنرجوهای زیادی داشتیم.»
بفرمایید آموزش رایگان
ریحانه رئیسی میگوید: «یادم میآید وقتی خودمان در کلاسهای آموزشی شرکت میکردیم بعضی از خانمهایی که خودشان میگفتند سرپرست خانوار هستند و برای تأمین مخارج زندگی و تولید صنایعدستی به کلاس میآمدند توانایی پرداخت شهریه را که نداشتند هیچ، پولی برای تهیه مواد اولیه برای آموزش را هم نداشتند. غم و نگرانی که در نگاه آن زنان بود تا مدتها من و خواهرم، ریحانه را آزار میداد. دوست داشتیم کمکشان کنیم ولی آن زمان خودمان هم هنرآموز بودیم. اما وقتی معلم شدیم همه آن خاطرات دوباره برایمان زنده شد و تصمیم گرفتیم برای خانمهای سرپرست خانوار کلاسهای رایگان آموزشی برگزار کنیم و هیچ پولی برای آموزش از آنها نگیریم.» زهرا و ریحانه رئیسی در بازارچه کوچکشان روبهروی ما نشستهاند و داستان نیکوکاریشان در اوج جوانی را برایمان روایت میکنند. ریحانه رشته کلام را در دست میگیرد و ادامه این قصه را روایت میکند: «با سرای محله غیوری صحبت کردیم و قرار شد مسئولانسرا فضایی را در اختیار ما قرار دهند و خانمهای سرپرست خانواری را که به یادگیری رشتههای هنری تمایل دارند در کلاسها ثبتنام کنند. این اتفاق افتاد و من و خواهرم در مدت یک سال گذشته به بیش از 100خانم سرپرست خانوار رایگان آموزش دادیم.»
مشارکت خانوادگی
اعضای خانواده رئیسیها هم ازکاری که این ۲خواهر جوان آغاز کرده بودند به وجد آمدند و تصمیم گرفتند قدمهای خیر بیشتری برای زنان سرپرست خانوار بردارند. کار از آموزش رایگان گذشت و اعضای خانواده رئیسی به خواهران جوان در تأمین مواد اولیه رایگان برای زنان سرپرست خانوار کمک کردند. زهرا میگوید: «همسر من وقتی دید من و خواهرم با چه ذوق و شوقی وقت و هنرمان را رایگان در اختیار زنان سرپرست خانوار میگذاریم تصمیم گرفت ما را همراهی کند. زنان سرپرست خانوار ناتوان از تأمین هزینه تهیه مواد اولیه برای آموزش بودند و ما به کمک خانوادهمان این مواد را برایشان تهیه میکردیم و خوشحالی آنها دلمان را شاد میکرد.»
تولید از شما فروش از ما
زهرا و ریحانه از آموزش رایگان و تأمین مواد اولیه تولید برای زنان سرپرست خانوار فراتر رفتند و این زنان را تشویق به تولید و کسب درآمد کردند. زهرا میگوید: «خانمهایی که فکرش راهم نمیکردند روزی بتوانند صاحب شغل و درآمد شوند صاحب کار شدند. حالا خیلی از آن خانمها برای خودشان استاد شدهاند. آنها تولید میکنند و ما در غرفههای مختلفی که در بازارچههای کارآفرینی و صنایعدستی در تهران و شهرهای دیگر کرایه میکنیم محصولاتشان را میفروشیم. سال قبل در مازندران، کاشان و تهران و در قالب چند بازارچه بسیاری از تولیداتشان را به فروش رساندیم و حالا بعضی از همان خانمهای سرپرست خانوار چم و خم کار را یاد گرفتهاند و خودشان مستقل کار میکنند.»
برکت کار خیر
«من و خواهرم در اوج جوانی معنای برکت کار خیر را با همه وجودمان احساس کردیم. خدا رزق و برکتی در کار ما قرار میدهد که گاهی برای خودمان هم غیرقابل باور است. ما در سرای محله فضای کوچکی را اجاره و آن را تبدیل به یک بازارچه جمع وجور کردهایم. تولیدات خودمان و بسیاری از زنان سرپرست خانوار در این بازارچه به فروش میرسد.» زهرا رئیسی این توضیحات را میدهد و میگوید: «من و ریحانه مدتی است که به دختران یتیم و دخترانی که خودشان هزینه تحصیلشان را میدهند و وضع مالی خوبی ندارند رایگان آموزش میدهیم. امیدواریم اگر مسئولان شهرری از ما حمایت کنند بتوانیم برای بیش از 100دختر یتیم و زن سرپرست خانوار اشتغالزایی کنیم. البته راهاندازی کانال فروش مجازی محصولات زنان سرپرست خانوار در تلگرام هم فرصت خوبی پیش رویمان قرار داد تا شرمنده آنها نشویم و بتوانیم با فروش بیشتر محصولات، درآمد آنها را هم بیشتر کنیم.»