سالها تجربه استادی و عشق به معلمی انگیزهای شد تا «سید جواد صدرالسادات» کارآفرین محله کوهک با پشتکار فراوان، شرکت تعاونی دانش بیان مبتکران آریا پارس را برای تولید و آموزش چرتکه راهاندازی کند...
1396/03/24
سالها تجربه استادی و عشق به معلمی انگیزهای شد تا «سید جواد صدرالسادات» کارآفرین محله کوهک با پشتکار فراوان، شرکت تعاونی دانش بیان مبتکران آریا پارس را برای تولید و آموزش چرتکه راهاندازی کند. بهطوری که با راهاندازی این شرکت 27 هزار فرصت شغلی در زمینههای مختلف از جمله تولید و توزیع چرتکه، چاپ و توزیع مطالب علمی چرتکه، راهاندازی کلاسهای آموزشی و تربیت تعداد زیادی مربی، برگزاری فستیوالهای علمی و... ایجاد شده است. صدرالسادات معتقد است فراهم کردن فرصتهای آموزشی علاوه بر توانمندسازی کودکان و جوانان و اشتغالزایی، برکتهای زیادی برای او و خانوادهاش داشته است.
صدای اثرگذار یک معلم
فارغالتحصیل رشته الکترونیک است و حدود 18 سال در دانشگاه نیروی دریایی سابقه تدریس دارد. صدرالسادات از4 سال پیش وارد حرفه تولید و آموزش چرتکه شده و کارآفرینی کرده است. او درباره نحوه ورودش به این حرفه میگوید: «متأسفانه چند سال پیش پسرم از طبقه سوم یک ساختمان افتاد و ضربه مغزی شد که بر من خیلی تأثیر گذاشت. او را به بیمارستان بردیم و عمل جراحی شد. بعد از عمل 9 روز در کما بود. تا اینکه یک روز معلمش برای عیادت آمد و او را صدا کرد: «امیرحسین» و پسرم با شنیدن صدای معلم به هوش آمد و به زندگی برگشت. آنجا بود که مدیون این معلم شدم و به نقش و جایگاه معلمان برای کودکان پی بردم و تصمیم گرفتم به نوعی وارد این حرفه شوم و شرایط آموزش یک مهارت حرفهای به کودکان را فراهم کنم.» این استاد بازنشسته مطالب علمی چرتکه را از کشورهای دیگر وارد و متناسب با فرهنگ خودمان بومیسازی کرده است و باعث شده مطالب علمی استاندارد شده در اختیار کودکان قرار گیرد. او کتابها را هم در چاپخانه خودش در محله کوهک چاپ میکند و در این زمینه افراد زیادی را در ترجمه، بومیسازی محتوا، صفحه آرایی، چاپ و... وارد بازار کارکرده است. همچنین او در زمینه تربیت مربی برای آموزش چرتکه به کودکان هم فعالیت دارد و میگوید: «فارغالتحصیلان همه رشتههای دانشگاهی و ترجیحاً خانم که ارتباط خوبی با کودکان برقرار میکنند، میتوانند پس از ۳جلسه آموزش وارد این حرفه شوند.»
کارگاه تولیدی در تهرانپارس
این استاد دانشگاه چند سالی بود که با چرتکه آشنایی داشت و میدانست این مهارت باعث فعال شدن هر دو نیم کره مغز کودکان میشود. همچنین سبب افزایش قدرت تمرکز و اعتماد به نفس آنها میشود. این بود که تصمیم میگیرد با نهایت توان خود در این زمینه تلاش کند و به گسترش این مهارت در کشور بپردازد. به همینترتیب کارگاهی در محله تهرانپارس راه میاندازد. قالبهای تولید چرتکه را خریداری و سعی میکند چرتکههایی با مواد ایرانی و با کیفیت عالی تولید کند. به این صورت در کارگاهی که در محله تهرانپارس راه میاندازد، حدود 10 نفر را جذب حرفه تولید و توزیع چرتکهها میکند و به اشتغالزایی میپردازد. او همانطور که چرتکههای تولید کارگاهش را نشانمان میدهد میگوید: «من سعی کردم از مواد ایرانی استفاده کنم. همچنین از طرفی بر خلاف جاهای دیگر در چرتکهها از میله استیل استفاده کردم تا مقاومت آن بیشتر از نمونههای چینی شود. اگر این چرتکهها را از چین وارد میکردم به مراتب ارزانتر از نمونه ایرانی تمام میشد و میتوانستم با سود بیشتری بفروشم. اما هدف من آموزش است با نیت کمک به آموزش بچهها وارد این حرفه شدم و هیچگاه این هدف را قربانی مسائل اقتصادی نمیکنم و همیشه ترجیح میدهم جنس ایرانی و با کیفیت تحویل مشتری بدهم و برای تولید آن هم از نیروی انسانی ایرانی استفاده کنم تا گامی هرچند کوچک در زمینه اشتغالزایی بردارم.»
160نماینده در 9 استان
این کارآفرین خوب محله همیشه دوست داشته مطالب آموزشی مناسب بافرهنگ کشورش تولید کند و ایمان داشته که میتواند از عهده کار برآید. او «یا علی گویان» مجوز کار را از وزارت آموزش و پرورش و دفتر تکنولوژی کانون پرورش کودکان گرفته و با 20 میلیون تومان این کار را راه انداخت. به مرور کارش را گسترش داد تا توانست 27 هزار فرصت شغلی ایجاد کند. اکنون 160 نماینده در 9 استان کشور دارد که به آموزش و گسترش این مهارت مشغولند. از طرفی تعدادی از خانمهای بیسرپرست هم در بخش مونتاژ چرتکهها کار میکنند. این افراد به سبب ویژگی خانوادگی امکان حضورثابت در محیط کار را ندارند. به همین سبب قطعات چرتکه را به منزل میبرند و مونتاژ میکنند و کسب درآمد میکنند. صدرالسادات میگوید: «در کنار تمام این فعالیتها، اگر افرادی بخواهند نمایندگی این کلاسها را بگیرند ما امکانات لازم را در اختیارشان میگذاریم و آنها میتوانند با تعامل با مراکز آموزشی این کلاسها را راهاندازی کنند. در شرکت ما این مهارت برای سنین 5 تا 18 سالگی آموزش داده میشود. این مهارت در 15 ترم برگزار میشود و افراد بعد از کسب نمره قبولی به ترم جلوتر میروند، هر سال 4 ترم برگزار میشود و افراد میتوانند در مدت 4 سال کل دورهها را بگذرانند و مهارت حل سریع و ذهنی مسائل را به دست بیاورند. در نهایت هم میتوانند در مسابقاتی که برای این مهارت، سالی یکبار در قالب فستیوال برگزار میکنیم شرکت کنند.»
سید جواد صدرالسادات
تولد: 1349
محله: کوهک
تحصیلات: کارشناسی ارشد رشته الکترونیک و مخابرات دریایی
ویژگی: کارآفرین، استاد دانشگاه، 23سال خدمت در دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره)کارآفرین برتر استانی، عضو شورای عالی آموزش و پرورش استان مازندران، تدوین و چاپ 5 جلدکتاب فنی مهندسی، داور مسابقات مختلف استانی رباتیک