میگویند وجود احساس امنیت از خود امنیت مهمتر است و نیروی انتظامی بهعنوان یكی از متولیان اصلی تأمینكننده امنیت برای ایجاد این حس در میان مردم فعالیتهای زیادی انجام داده است...
1395/06/15
میگویند وجود احساس امنیت از خود امنیت مهمتر است و نیروی انتظامی بهعنوان یكی از متولیان اصلی تأمینكننده امنیت برای ایجاد این حس در میان مردم فعالیتهای زیادی انجام داده است. ایجاد كلانتری یكی از راههای ایجاد احساس امنیت برای شهروندان است اما برخی محلههای ما با وجود جمعیت زیاد، از داشتن تعداد كلانتری متناسب با آن جمعیت محروم مانده است. محله نارمك یكی از این محلههاست و چند سالی است كه اعضای شورایاری آن تلاش میكنند راه را برای فعال كردن دومین كلانتری در محله خود باز كنند. با وجود این تلاشها، نبود زمین به عاملی برای فعال نشدن این كلانتری تبدیل شده است. در این گزارش درباره اینكه چرا باید كلانتری دیگری در منطقه ما راهاندازی شود و چه مشكلاتی مانع این امر شده است با شهروندان و مسئولان گفتوگو كردهایم.
زمان زیاد رسیدن مأموران
«بیشترساكنان محله نارمك كارمند هستند و صبح زود سركار میروند و آخر شب به خانه بر میگردند. بیشتر وقتها خانههای اهالی خالی است و این خالی بودن فرصت خوبی برای سارقان است تا با خیال راحت دست به سرقت بزنند. همین چند وقت پیش بود كه خانه همسایه كوچه بالایی ما را دزد زد و كسی هم متوجه این موضوع نشد.» این جملات را «مهدی یساولی» میگوید و ادامه میدهد: «سارقان در ساعتهای روز و روشنایی بیشتر دست به سرقت میزنند. دوستانم میگفتند همین همسایهای كه خانهاش را دزد زده بود وقتی به خانه آمد و دید مورد سرقت قرار گرفته است به پلیس زنگ زد. 15 دقیقه طول كشید تا مأموران به محله برسند و سرقت را صورتجلسه كنند.»
زورگیران جولان میدهند
«همین فروردین بود كه چند نفر سر پسر داییام ریختند و از او زورگیری كردند. همان موقع بود كه به مأموران كلانتری گزارش دادیم و 2 جوانی را كه از او زورگیری كرده بودند دستگیر كردند. عملكرد مأموران كلانتری خیلی سریع بود و اگر دیر میرسیدند گوشی و مدارك پسر داییام را سارقان برده بودند.» «مهدی گودرزی» حضور موتورسواران پلیس و اجرای طرحهای مهار را با كمك بسیج كار خوبی برای بهبود وضعیت امنیت محله میداند: «فكر میكنم اگر این نیروها بیشتر در دید مردم باشند و حضور آنها در خیابانها بیشتر شود، سارقان و زورگیران احساس ناامنی میكنند و از محله نارمك میروند. اگر كلانتری دیگری در منطقه ما راهاندازی شود، فضا برای سارقان تنگتر میشود و خلافكاران باید جایی غیر از محله ما پیدا كنند.»
گشتزنی كافی نیست
«مهرداد ساریخانی» هم از دیگر اهالی نارمك است كه از حضور ناكافی گشتهای انتظامی گلهمند است: «خیلی وقتها حضور نیروی انتظامی را درمحله نارمك نمیبینم. بیشتر گشتهای پلیس در میدان هفتحوض هستند و گاهی دیدهام چند خودرو دورمیدان توقف كردهاند. همین توقف خودروها باعث شده حضور گشتهای انتظامی در نارمك و محلههای دیگر كمتر از انتظار باشد.» او ایجاد كلانتری دیگری كه بخشهایی از محدوده نظامآباد و محلههای غرب منطقه را پوشش دهد نیاز محله میداند و میگوید: «بیشتر مشكل ما درمحدودههای غرب منطقه و محلههایی مثل نظامآباد و نارمك است. خردهفروشان موادمخدر زیادی در نارمك هستند و چون میدانند تعداد مأموران نیروی انتظامی كم است درخیابانهای محله حضورپررنگی دارند. نگران این هستم كه بچهام در دام معتادان و موادفروشها گرفتار شود و آیندهاش را تباه كنند.»
دبیر شورایاری محله نارمك
یك نیاز اساسی
دبیرشورایاری محله نارمك درباره ضرورت ایجاد كلانتری میگوید: «كلانتری 127 به دلیل كمبود نیرو وامكانات نمیتواند آنطور كه شهروندان انتظار دارند امنیت را برقرار كند و به این دلیل، ساكنان خواستار فعالیت كلانتری دوم در محله نارمك هستند.» وی ادامه میدهد: «برای راهاندازی كلانتری دوم درمحله، 4 شهردارقول مساعد دادند كه زمین یا ساختمانی برای راهاندازی كلانتری دوم تأمین میكنند اما، نیروی انتظامی به دلیل كوچك بودن زمین پیشبینی شده با راهاندازی كلانتری موافقت نكرده است. نیروی انتظامی اعلام كرده نیرو و تجهیزات مورد نیاز برای فعالیت كلانتری دوم در منطقه را تأمین كرده است و منتظر زمین و ساختمان برای استقرار نیروهای انتظامی است.» محسن حدادیان كه فرمانده ناحیه بسیج شهید باكری است، وجود برخی محلههای آسیبخیز را در منطقه ازمشكلات جدی امنیتی محله و منطقه میداند: «كلانتری 127 تجهیزات كافی و نیرو برای تأمین امنیت منطقه ندارد. این مسئله باعث شده جرائمی مانند خرید و فروش موادمخدر، مشروبات الكلی، زورگیری و كیفقاپی درمحله بیشتر شود. با تلاشهایی كه نیروی انتظامی با مشاركت بسیج با اجرای طرحهای مهار داشته است، زورگیران به سرعت شناسایی و دستگیر میشوند اما هنوز آمار این نوع جرم در نارمك بالاست.»
پاسخ مسئول
آماده راهاندازی كلانتری جدید در منطقه هستیم
ساخت كلانتری جدید از سوی فرمانده انتظامی تهران بزرگ تأیید شده است. برای دایر كردن كلانتری باید فضای فیزیكی، موقعیت جغرافیایی و نیز الزامات امنیتی مد نظر قرار گیرد. درساختمانهایی كه از سوی مسئولان شهرداری و معتمدان محلی برای راهاندازی كلانتری پیشنهاد شده است چنین ویژگیهایی وجود ندارد و به این دلیل نیروی انتظامی با استقرار كلانتری در مكانهای اعلام شده موافقت نكرده است. ایجاد كلانتری جدید میتواند محلههایی مانند نظامآباد را كه در محدوده جنوب غربی حوزه استحفاظی كلانتری نارمك قرار دارد پوشش دهد. آمارها نشان میدهد بیشترین تماس با مركز فوریتهای پلیسی 110 منطقه از این محدوده انجام میشود و اگر كلانتری جدید راهاندازی شود میتواند در افزایش امنیت و ناامن كردن فضا برای خلافكاران تأثیر زیادی داشته باشد. اگر ساختمانی مناسب در اختیار نیروی انتظامی در منطقه قرار گیرد، این نیرو آماده است با استقرار یگانهای انتظامی در آن فعالیت كلانتری را آغاز كند. اینكه ساختمان چه زمانی در اختیار ناجا قرار میگیرد موضوعی است كه باید از سوی مسئولان پیگیری شود.
سرگرد داود زندی
جانشین كلانتری 127 نارمك